Μεγάλες παρεξηγήσεις συμβαίνουν στο αθλητικό ντύσιμο και προφανώς το πρόβλημα έγκειται στο ότι όλοι αναζητούμε κάποιο τρόπο να αισθανόμαστε άνετα. Η άνεση είναι σκοπός που δεν μπορεί να επιτευχθεί για όλες τις δραστηριότητες της μέρας ταυτόχρονα με την κομψότητα. Εάν θέλουμε να πηγαίνουμε για καφέ με τα ίδια ρούχα που κοιμόμαστε στον καναπέ ή κάνουμε πους-απ ή πλένουμε τα τζάμια, μπορούμε να το κάνουμε αλλά αφού ξεχάσουμε την κομψότητα.
Το παντελόνι ή το μπουφάν φόρμας, αυτό που είναι φτιαγμένο από μακό, ή από χοντρό φούτερ ύφασμα, προορίζεται για αθλητικές δραστηριότητες: περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστική. Ο σκοπός του είναι να αφήνει το σώμα ελεύθερο για κίνηση και ταυτόχρονα να απορροφά τον ιδρώτα που προκαλεί η άσκηση.
Φοράμε λοιπόν αυτά τα παντελόνια και τα μπουφάν μόνο όταν ασκούμαστε. Δεν κοιτάμε καθόλου εκείνα που είναι από γυαλιστερά υλικά, ή έχουν πάνω τους διακόσμηση, παραστάσεις, κεντήματα, χάντρες, τρέσες, κλπ. Τα συνδυάζουμε με αθλητικά παπούτσια και μαζί κάλτσες βαμβακερές, χοντρές, απορροφητικές. Ολες οι υπόλοιπες κάλτσες και ειδικώς το δίχτυ είναι εντελώς αταίριαστες.
Φοράμε τα κατάλληλα εσώρουχα που θα υποστηρίζουν το σώμα μας, δηλαδή μεγάλα σε ύψος, εφαρμοστά στο σώμα, από υλικό κάπως ελαστικό, χωρίς δαντέλες και στολίδια. Όλα αυτά φαίνονται έξω από τα ρούχα και καταστρέφουν τον σπορτίφ αέρα της εμφάνισής μας.
Διαλέγουμε τα αθλητικά ρούχα μας σε όποια γραμμή επιθυμούμε κι όποιο χρώμα μας αρέσει. Οπωσδήποτε όσο πιο φαρδιά είναι, τόσο περισσότερο μοιάζουμε αποφασισμένες να αθληθούμε. Το σκούρο γκρί φαίνεται πως είναι το χρώμα που αντέχει τις πιο μεγάλες ταλαιπωρίες. Αν μας δύνεται η δυνατότητα ταιριάζουμε χρωματικά τα ρούχα με τα παπούτσια μας. Αποφεύγουμε τελείως το μακιγιάζ και τα κοσμήματα.
Δεν χρησιμοποιούμε τα ρούχα προπόνησης για άλλους σκοπούς, π.χ. για καφέ, για ψώνια, για το μάθημα. Η κάθε δραστηριότητα έχει το δικό της ντύσιμο. Δεν ανακατεύουμε τα αθλητικά με τζην ή τσίνο παντελόνια. Ειδικώς δεν ανακατεύουμε τα αθλητικά παπούτσια με ρούχα κάζουαλ, ή το αντίστροφο, τα αθλητικά ρούχα με παπούτσια κάζουαλ (π.χ. κολλεγιακά), γιατί έτσι υποβαθμίζουμε την κομψότητά μας κι όλα όσα φοράμε πάνω μας.
Προσπαθούμε να έχουμε πολύ λίγα αθλητικά ρούχα, το πολύ δυο φόρμες (εκτός κι αν είμαστε επαγγελματίας στον αθλητισμό), γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να αρχίσουμε να τα φοράμε παντού. Τα πλένουμε κάθε φορά που γυμναζόμαστε, εκτός αν κάνουμε κάτι πολύ ήπιο όπως το περπάτημα. Τα φυλάμε σε ένα σακ βουαγιάζ μικρό μέσα στην ντουλάπα μας, ή σε ένα συρτάρι κάτω-κάτω που δεν περιέχει τίποτα άλλο μέσα τους. Όσο λιγότερο τα βλέπουμε, τόσο μικρότερος ο πειρασμός να τα χρησιμοποιήσουμε εκτός άθλησης.
Αν δεν κάνουμε κανενός είδους άθλημα, δεν αγοράζουμε καθόλου φόρμες. Λίγα πράγματα είναι πιο θλιβερά από κάποιον που φοράει παντελόνι γυμναστικής ενώ φαίνεται πως δεν έχει κάνει ούτε μια διάταση χεριών από τότε που πήγαινε σχολείο. Φοράμε κάτι άλλο, άνετο αλλά όχι αθλητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου