Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Βασικά της κομψότητας (φοράμε ρούχα στο σωστό μέγεθος)

Κανόνας ν.5: Φοράμε ρούχα στο σωστό μέγεθος.
Οποιοδήποτε ρούχο πρέπει να εφαρμόζει σωστά παντού στο σώμα μας και να έχει μια "χάρη", δηλαδή να είναι λίγο φαρδύτερο. Πόση "χάρη" θα έχει εξαρτάται κυρίως από την γραμμή του, π.χ. ένα φόρεμα σε γραμμή Άλφα δεν πρέπει να ακουμπάει το σώμα μας πουθενά από το στήθος και κάτω. Αγοράζουμε το κάθε ρούχο στο σωστό νούμερο, για να μπορεί να αναδειχθεί η γραμμή του. Το στενότερο σημείο εφαρμογής στο σώμα θα βρίσκεται στην ζώνη της φούστας μας, που πρέπει να είναι δυο πόντους πιο φαρδιά από την μέση μας (όσο χρειάζεται για να μπορούμε να φάμε 3 κουλουράκια με τον καφέ μας). Όσο προχωράμε από τα εσωτερικά ρούχα στα εξωτερικά, τόσο μεγαλώνει η "χάρη".

Ένα ρούχο σε μικρότερο από το σωστό νούμερο, δείχνει παχύτερη ακόμα και την πολύ λεπτή γυναίκα, ενώ τονίζει όλα τα ελαττώματα του σώματος. Γι αυτό όταν ψωνίζουμε καινούργια ρούχα, αντί απλώς να στεκόμαστε όρθιες μπροστά στον καθρέφτη, κάνουμε μια μικρή πρόβα: κινούμαστε, καθόμαστε, τεντώνουμε  τα χέρια προς τα εμπρός, τα σηκώνουμε ψηλά. Είμαστε ανελέητες  στην κριτική μας και δίνουμε σημασία σε όλα τα σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αγοράσουμε το ρούχο σε μεγαλύτερο νούμερο. Τα σημάδια είναι τα εξής: 
1)κάθετες ή πλάγιες τσέπες που ανοίγουν
2)πουκάμισα που αποκαλύπτουν το σουτιέν όταν καθόμαστε
3) ραφές ώμων που ανεβαίνουν πάνω από τους ώμους μας.
4)φούστες με οριζόντιες γραμμές στην κοιλιά/ηβική περιοχή
5)παντελόνια που τσιτώνουν γύρω από το φερμουάρ
6)οποιαδήποτε ραφή που τεντώνει τόσο όσο να βλέπουμε την κλωστή στα γαζιά
7)ένα παλτό που γενικώς κάποιος τρίτος μπορεί να ξεχωρίσει απ' έξω λεπτομέρειες των εσωτερικών ρούχων του, π.χ. τις θηλιές ζώνης του τζιν παντελονιού μας

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν περισσότερο  όσες αγαπούν το αυθεντικό vintage ντύσιμο είναι να αγοράζουν σακάκι/παλτό σε μικρότερο μέγεθος, κυρίως διότι οι γυναίκες στην δεκαετία του 40 και του 50 ήταν πραγματικά μικροσκοπικές, ήταν πιο κοντές και πολύ λεπτές, γι αυτό τα ρούχα τους σήμερα κάνουν σε παιδιά. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι μπορούμε να φορέσουμε ένα στενό σακάκι αρκεί να το αφήσουμε ξεκούμπωτο, όλοι μπορούν να υπολογίσουν πόσοι πόντοι λείπουν στο σακάκι για να κουμπώσει. 
Έχουμε λογικές προσδοκίες από τα ενισχυτικά εσώρουχα και τους κορσέδες. Αυτά τα βοηθήματα δεν μπορούν να αφαιρέσουν κιλά από παντού, μπορούν μόνο να μετακινήσουν  κάποια κιλά δυο-τρεις πόντους πιο πάνω ή πιο κάτω από όπου περισσεύουν.
Δεν ψωνίζουμε τίποτα για το σώμα που θα αποκτήσουμε όταν η δίαιτα που κάνουμε τελειώσει, κλπ. 
Επομένως, αγοράζουμε  πάντα μόνο ρούχα για το σώμα που πραγματικά έχουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιβουάρ καμπαρντίνα, ένα κλασικό

Μερικές φωτογραφίες με το σημερινό σύνολο. Η καμπαρντίνα, η ομπρέλα και το παντελόνι ιβουάρ, η τσάντα και τα λουστρινι μποτάκια σε μπεζ ελεφ...