Είναι άνετο σίγουρα, δεν περιορίζει το σώμα πουθενά. Πρωτοποριακό όχι, έχει τουλάχιστον 70 χρόνια που εμφανίστηκε στην γαλλική Υψηλή ραπτική και εννοώ ίδιο κι απαράλλαχτο με το σημερινό oversize: μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που φοράμε, με ώμους που πέφτουν αρκετούς πόντους κάτω από το σημείο της πραγματικής ένωσης του χεριού μας με τον κορμό, τόσο σε ρούχα κοντά όπως τα ημίπαλτα, όσο και σε ρούχα μακριά όπως το παλτό (στο 1ο σχόλιο ένα παλτό του Ζαν Πατού της δεκαετίας του 50).
Βέβαια οι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής φρόντιζαν ώστε να συνδυάσουν ένα μεγάλο ρούχο με κάποιο στενότερο ή τουλάχιστον να δείχνουν τις γυναικείες γάμπες κάτω από το παλτό, με αυτόν τον τρόπο η γυναικεία σιλουέτα παρέμενε αρκετά ορατή. Σήμερα αυτός ο τρόπος styling εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, όμως υπάρχει κι ο νεότερος που προτείνει μεγάλο + μεγαλύτερο + τεράστιο -μια πρόταση που έχει αγκαλιάσει η Ιαπωνία από άκρη σε άκρη, παρά το ότι οι γυναίκες της δεν είναι ιδιαιτέρως ψηλές. Στους δρόμους που το βλέπουμε πάνω σε άγνωστες, αποδεικνύεται αρκετά χαριτωμένο.
Κατά την γνώμη μου το oversize είναι αρκετά κομψό συνδυασμένο με άλλα ρούχα λογικότερου φάρδους, όπως στην φωτογραφία μας, ένα μεγάλο σακάκι με ίσιο παντελόνι και χαλαρό πουλόβερ. Δεν είναι κομψό αλλά συχνά είναι πολύ στυλάτο φορεμένο σε total look.
Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ ένα total oversize από ένα σύνολο στενό. Το στενό είναι το μόνο που βρίσκεται 100 φορές στις 100 εκτός κομψότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου